Markt Analist

Heb jij altijd al willen weten wat er in Duitsland speelt op het gebied van bloemen en planten? Wij ook! Als Marktanalist bij Dutch Flower Group verzorg jij de markt- en salesdata van deze mooie producten. Bekijk de vacature en lees hoe jij kan bijdragen aan de groei van onze organisatie.

Jouw standplaats is de organisatie Van Dijk Flora, onderdeel van Dutch Flower Group, in Nederland. Dutch Flower Group is een unieke familie van 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die samen de hele sierteeltketen bedienen. Onze hoofdlocatie is gevestigd in Honselersdijk, Nederland. We werken hard om onze klanten topkwaliteit snijbloemen, gemengde boeketten en planten aan te bieden

Making life colourful is onze gezamenlijke missie, welke erop gericht is om op basis van kennis, excellente service en geavanceerde systemen een duurzame en op kwaliteit gerichte partner te zijn voor onze klanten, ketenpartners en medewerkers. Elke dag weer zorgen we er met z’n allen voor dat het leven een stuk kleurrijker is. Door de bloemen en planten die we wereldwijd leveren, maar ook door het creëren van betere arbeids- en leefomstandigheden in alle landen waarin Dutch Flower Group actief is. Duurzaamheid maakt een belangrijk onderdeel uit van onze strategie. Wil je meer over ons weten? Bekijk dan onze website www.dfg.nl.

Jouw verantwoordelijkheden

Als Marktanalist bij Van Dijk Flora, onderdeel van Dutch Flower Group, neem je een duik in de Duitse markt van bloemen en planten. Aan jou de taak om data van onze Duitse klanten te verzamelen en te verwerken tot informatie voor jouw commerciële collega’s. Informatie die toegevoegde waarde biedt om onze producten en diensten onderscheidend aan te bieden, daar ga jij voor zorgen!

Hoe jij bij gaat dragen aan het vergroten van het marktaandeel van de retailbedrijven van Dutch Flower Group in Duitsland? Door zelfstandig met je auto (van de zaak natuurlijk) door heel Duitsland de winkels langs te gaan die onze producten verkopen. Hier voer je concurrentieanalyses uit waarbij je in beeld brengt hoe de concurrenten hun bloemen en planten in de markt zetten. Je noteert wijzigingen in de assortiment promoties, koopt en analyseert nieuwe concepten, volgt aanbiedingen in promotiefolders/kranten/websites en verzamelt informatie over nieuwe winkelinrichtingen en concepten.

Jij weet precies wat er in de schappen staat bij de retailers op welk moment en welke periode. De door jou verzamelde data verwerk je tot bruikbare informatie voor jouw collega’s van productmanagement, accountmanagement, inkoop en kwaliteit. Dit doe je in de vorm van rapportages en presentaties. Je bezoekt frequent onze bedrijven in Nederland, om hier bij te kunnen praten met je collega’s.

Functie eisen voor deze baan

Vanwege de zelfstandigheid die we vragen van jou als Marktanalist vinden we het belangrijk dat je een betrouwbare persoonlijkheid bent. Je bent initiatiefrijk, neemt zelf contact op met collega’s en vindt het leuk om je eigen ideeën in te brengen en uit te voeren. Ook vind je het niet erg om meerdere dagen per week van huis te zijn.

Verder beschik jij over:

  • MBO-werk- en denkniveau
  • Uitstekende beheersing van Duitse taal in woord en geschrift
  • Commercieel inzicht
  • Branchekennis is een pré

Wij bieden

Wij bieden je een hele zelfstandige functie waarbij je echt je eigen ondernemer kunt zijn. Je krijgt veel vrijheid om je analyses op te halen en uit te werken. Daarnaast ga je natuurlijk werken met jouw favoriete product: bloemen en planten.

Wat bieden wij jou nog meer?

  • Prima salaris;
  • 24 vakantiedagen;
  • 8% vakantiegeld;
  • Een auto van de zaak;
  • Een functie binnen een internationale omgeving.

Even Voorstellen

Wij zijn Van Dijk Flora, een toekomstgericht exportbedrijf in de sierteeltsector. Wij bestaan inmiddels al 45 jaar en zijn sinds 2007 onderdeel van Dutch Flower Group. In 2016 zijn wij verhuisd naar een geheel vernieuwd en inspirerend pand op Trade Parc Westland in Honselersdijk waar wij elke dag met 60 collega’s weer een stap extra zetten om onze klanten op hun wenken te bedienen.

Met ons team zorgen wij ervoor dat onze klanten – retail bedrijven in Europa –  iedere dag worden voorzien van bloemen- en plantenconcepten. Wij werken daarbij samen met diverse keypartners, zodat wij ons kunnen focussen op onze corebusiness, de in- en verkoop van bloemen en planten.

We zijn er trots op als bedrijf dat wij vraag en aanbod optimaal op elkaar kunnen afstemmen en een compleet assortiment bloemen en planten leveren in Europa.

Reageren

Is dit jouw ideale baan? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Willem Kramer, HR Manager, via tel. +316 20 63 43 85.     

© Van Dijk Flora B.V.

Contact

Van Dijk Flora BV
Venus 198
2675 LN Honselersdijk
Nederland

T: 0174-612000