Minder plastic, meer floral happiness

Minder plastic, meer floral happiness

Minder plasticgebruik zorgt voor meer floral happiness

Minder plastic gebruiken binnen de gehele keten, dat is één van onze drie duurzame thema's. Een ambitie waar we met het gehele team én onze partners dagelijks naar streven. Waar we vanaf 2018 zijn begonnen met het inventariseren, meten en registreren van ons plasticgebruik, werken we momenteel aan definitieve oplossingen om het gebruik van plastic ook daadwerkelijk te reduceren. Een intensief, maar waardevol traject.

Zo gaan we dat realiseren

Dankzij het gebruik van dunner en zo weinig mogelijk plastic hebben we al flinke stappen kunnen zetten in het realiseren van deze doelstelling. Zo verwerken we zo'n 15% minder plastic in onze bloemenhoezen en hebben we het gebruik van plastic inlegbakken kunnen verlagen met maar liefst 32%. Natuurlijk is dit niet het enige dat we doen. Denk bijvoorbeeld aan een innovatieve orchideeënhoes van 50% gerecycled plastic die momenteel in de winkel staat. Bij een ander type orchidee hebben we het plastic helemaal weg kunnen laten. Zo zoeken we - samen met onze partners - telkens naar de beste oplossing voor ons product, onze klant en onze planeet.

We grow green together

Dankzij het gebruik van duurzamere grondstoffen en materialen komen we steeds vaker met groene alternatieven voor onze verpakkingsproducten. Dit allemaal dankzij een team vol gemotiveerde collega's waardoor we als organisatie kunnen blijven innoveren en reduceren. En dat is natuurlijk het grote doel. 

Meer over duurzaamheid