Meet team Van Dijk Flora: Dana 

Kun je ons vertellen wat je hiervoor hebt gedaan?
Dana: “Ik ben vier jaar werkzaam geweest bij een bloemen en planten verpakkingsbedrijf (Dillewijn/Zwapak). Via dit bedrijf kwam ik in contact met mijn vorige werkgever, Intergreen. Dat is overigens een zusterbedrijf van Van Dijk Flora. Intergreen verkocht bloemen en planten aan het Britse supermarktketen Tesco. Ik ben hier gestart als accountmanager en doorgegroeid naar business unit manager bloemen”. 

Hoe zien jouw dagelijkse werkzaamheden eruit?
Dana:  “Ik ben verantwoordelijk voor het aansturen van het Lidl verkoopteam. Ik vind het belangrijk dat ik de accountmanagers en sales support medewerkers zo goed mogelijk coach en dat ik de prestaties bewaak en ervoor zorg dat alles zo gestroomlijnd mogelijk verloopt. 

Ook is het afstemmen van de werkprocessen met andere afdelingen belangrijk binnen mijn functie. Een voorbeeld hiervan is het verpakkingsgoedkeuringsproces, maar ook de meetings omtrent de eventvoorbereiding. Hierbij zorg ik ervoor dat het hele team nog beter is voorbereid op de komende events. Verder maak ik ook onderdeel uit van de Brexit werkgroep. De afgelopen maanden zijn we hier ontzettend druk mee geweest. 

Wat ik ook echt leuk is dat ik veel samenwerk met NPD- en de marketingafdeling. Wat mij opvalt is dat Van Dijk Flora erg ver is op gebied van NPD. Wat we nog beter kunnen doen, is het leren van kansen uit de markt. Voorbeelden hiervan zijn winkelbezoeken aan tuincentra en andere supermarktketens om nieuwe kansen te spotten. Ook ben ik bezig om marktdata te vergaren, zodat we kansen en bedreigingen beter inzichtelijk kunnen maken voor onszelf”. 

Om een leverancier van Lidl te zijn, is als meedoen in de Bundesliga. Wat doe jij in je vrije tijd om in shape te blijven om mee te kunnen in deze Bundesliga?
Dana: “Ik heb al jaren een bepaalde routine voor mezelf. Iedere werkdag sta ik om kwart over zes op en ga ik een kwartier hardlopen, druk ik mezelf tien keer op en vervolgens douche ik me koud af. In het weekend loop ik zeven kilometer hard. Het houdt me fit en scherp”!

Wat is je favoriete bloem of plant en waarom?
Dana: “Wat betreft planten is de Polyscia plant echt mijn favoriet geworden. Ik heb de plant zes jaar geleden gekregen bij Intergreen. Het was een monster die niet meer gebruikt werd. De plant was destijds niet hoger dan 20 centimeter en is inmiddels uitgegroeid tot een hoogte van 1 meter. Ik had toen nog niet echte groene vingers en ben behoorlijk trots op dit resultaat. In de loop van de tijd ben ik, zoals de meeste mensen,  planten meer en meer gaan waarderen. Inmiddels staat mijn woning er vol mee! Het is een gezellige, groene bedoeling”!
Möchten Sie mehr erfahren? 

Haben Sie noch Fragen zu diesem Newsletter oder benötigen Sie detaillierte Informationen zu einem der Themen? Wir geben Ihnen gerne Auskunft. 

Wenden Sie sich an Eva Dahlqvist oder ein Mitglied unseres Lidl-Teams:
Arjen In ’t Veld, Dana Meertens, Richard Moerman, Joyce Sonneveld oder Gary Looij