Vrolijke Narcissen (Daffodil): de ultieme lentebode

Bij het telen van Narcissen is het belangrijk dat onze telers de weersvoorspelling ontzettend goed in de gaten houden. Bij een temperatuur onder de vijf graden groeien de Narcissen nauwelijks en bij een temperatuur rond het vriespunt staat dit zelfs helemaal stil. De beste temperatuur is rond tien graden. Wanneer de temperatuur verder oploopt, is dit ook niet wenselijk. De bloemen zullen dan weer te snel groeien en zullen de bloemen al te ver open zijn.

De Narcissen uit Engeland worden ook wel potlood Narcissen genoemd. Een potlood Narcis kenmerkt zich doordat ze geen blad hebben, en ze worden met een gesloten bloem geplukt. De eerste potlood Narcissen worden week 4/5 geleverd. 

De dubbele Narcissen kenmerken zich door de dubbele kroon en zij worden rond week 9 geleverd. Dubbele Narcissen dien je altijd met iets meer kleur plukken. Doe je dat niet, dan komen de bloemen niet open. Plukken met nat weer is vooral bij dubbele Narcissen gevaarlijk, want dan kan Botrytis-rot ontstaan in de bloem. Botrytis-rot is een schimmel en kan alle delen (blad, bloemdelen, stengel en de vrucht) van planten aantasten. De telers hebben dus nog een diverse uitdagingen te overwinnen voordat ze alle Narcissen hebben afgeleverd en zich kunnen ontspannen!
Möchten Sie mehr erfahren? 

Haben Sie noch Fragen zu diesem Newsletter oder benötigen Sie detaillierte Informationen zu einem der Themen? Wir geben Ihnen gerne Auskunft. 

Wenden Sie sich an Eva Dahlqvist oder ein Mitglied unseres Lidl-Teams:
Arjen In ’t Veld, Dana Meertens, Richard Moerman, Joyce Sonneveld oder Gary Looij