Onze bijdrage aan de biodiversiteit

Onze bijdrage aan de biodiversiteit

Wij zetten ons in voor biodiversiteit

Of het nu gaat om slootwater, groene bermen met of zonder bloemen of een groene woonwijk; biodiversiteit gaat over de verscheidenheid van het leven op de wereld. Binnen onze sector leveren we een bijdrage aan de biodiversiteit in het dagelijks leven. En daarbij komt ook de verantwoordelijkheid om die omgeving te beschermen. Daarom kijken we onder andere naar de milieu-impact gewasbescherming, en werken we aan de verlaging daarvan. Door het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tijdens het kweken van onze bloemen en planten te verlagen, zorgen we voor een aanzienlijke verkleining van de impact van deze producten en dragen we bij aan de biodiversiteit van onze planeet.

Groene middelen

Veel van onze partners werken al met natuurlijke 'vijanden' of 'groene' middelen als vervanging voor de gangbare gewasbeschermingsmiddelen. Dat weten we omdat wij als Van Dijk Flora een groot deel van onze bloemen en planten vóór verzending laten testen op aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen. We zien dat er steeds meer groene middelen worden ingezet die minder belastend zijn voor de omgeving. En zo zien we de milieu-impact van gewasbescherming daadwerkelijk dalen.

Bovendien is Van Dijk Flora SKAL gecertificeerd. Dit betekent dat wij gecertificeerde biologische producten mogen verhandelen. Daarom werken we nauw samen met onze leveranciers om ons biologische assortiment te vergroten.

Onze actieve bijdragen

Om de biodiversiteit van de aarde te verbeteren, kijken we niet alleen naar de impact van gewasbescherming. Dutch Flower Group heeft er samen met Honey Highway voor gezorgd dat de omgeving van haar bedrijven bijvriendelijk is dankzij de aanleg van zogeheten 'Honey Highways'. Deze highways lopen door het hele land, waaronder de Veilingroute in Westland. Van Dijk Flora levert hier een actieve bijdrage aan. Ook gaan onze medewerkers graag op pad om planten en struiken in de omgeving te planten om zo de biodiversiteit te vergroten. In 2022 hebben we dat voor het eerst ook gedaan bij de woningen rondom en in samenwerking met lokale welzijnsorganisatie Vitis.

Meer over duurzaamheid