Meer dan 50 jaar ervaring

Meer dan 50 jaar ervaring

Wij zijn Van Dijk Flora

Al ruim 50 jaar is Van Dijk Flora een toonaangevende leverancier van bloemen en planten. Onze kracht hierin is het samenbrengen van verschillende partijen in de sierteelt, waarbij we als expert onze leveranciers en klanten dagelijks ontzorgen. We zijn de verbindende factor binnen het complexe sierteeltproces van vraag en aanbod. Enerzijds helpen we onze klanten aan een passend aanbod bloemen en planten in de schappen van winkels in meer dan 30 Europese landen. Anderzijds bieden we onze partners de mogelijkheid om in grote volumes producten te leveren aan internationale discountretailers.

Van familiebedrijf naar internationale organisatie

In 1972, ruim 50 jaar geleden, startte familie Van Dijk het familiebedrijf "Van Dijk Flora". Dit deden ze naast het al bestaande Van Dijk Delft, leverancier van groente en fruit. De familie Van Dijk besloot bij dezelfde klanten naast groente en fruit ook bloemen en planten aan te bieden; een verbreding van het assortiment onder een andere handelsnaam. En met succes.

Door de jaren heen is Van Dijk Flora uitgegroeid tot een expert in het samenbrengen van vraag en aanbod, zodat bloemen en planten in de beste kwaliteit bij de consument in de woonkamer terechtkomen. En vooral dat de consument hier lang van kan genieten. Iets wat we niet alleen kunnen bereiken, maar samen doen met onze collega’s intern en partners extern. Het is niet voor niets dat ‘samen’ een belangrijke kernwaarde is bij Van Dijk Flora.

Samen zetten we stappen

Door betrokken en transparant te zijn en blijven binnen de gehele keten, opereert Van Dijk Flora als een betrouwbare en professionele partner voor klanten en leveranciers. Dit heeft in de loop der jaren geleid tot succesvolle relaties waarin blind vertrouwen vanzelfsprekend is geworden. Samenwerken tijdens het gehele proces is daarbij essentieel, waarbij we snel schakelen en de lijntjes kort houden. Want Van Dijk Flora bestaat niet alleen uit de medewerkers bij ons op kantoor, het zijn ook onze honderden partners waarmee we dagelijks in contact staan. Alleen samen, met de juiste daadkracht, zetten we stappen om de gehele keten te voorzien van de juiste kwaliteit.

Van Dijk Flora als onderdeel van Dutch Flower Group

Sinds 2007 is Van Dijk Flora onderdeel van Dutch Flower Group. Een unieke familie van meer dan dertig gespecialiseerde handelsbedrijven, die samen de gehele internationale sierteeltketen bedienen. Met ruim drieduizend medewerkers werken we samen als één familie aan een kleurrijke wereld. Iedere week vinden 75 miljoen bloemstelen en 15 miljoen planten hun weg naar de consument in ruim 100 landen. Daarmee is Dutch Flower Group de grootste speler binnen de sierteeltbranche wereldwijd. Meer weten over Dutch Flower Group? Kijk dan op de website van Dutch Flower Group.