Wij werken aan CO2-reductie

Wij werken aan CO2-reductie

Volledig CO2-neutraal?

Het derde en laatste duurzame thema: Werken aan CO2-reductie. Daarvoor kijken we als eerste naar onszelf. Ons moderne kantoorpand op het Trade Parc word verwarmd met restwarmte en de stroom die we gebruiken is volledig groen. Ook rijden onze collega's steeds vaker elektrisch of hybride en we stimuleren ze om zoveel mogelijk met de fiets naar kantoor te komen.

Betekent dit dat we helemaal geen CO2 meer uitstoten? Hoe graag we het ook willen, het lukt helaas (nog) niet om helemaal CO2-vrij te opereren. Maar we blijven dagelijks werken aan een verdere verlaging van onze uitstoot.

CO2-reductie buiten kantoor

Ons kantoor veroorzaakt maar een deel van de uistoot binnen onze keten. Het proces dat zich buiten het pand van Van Dijk Flora afspeelt is nog veel belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan het kweken van de bloemen en planten bij onze partners, de productie van verpakkingsmateriaal en natuurlijk transport. De komende jaren gaan we deze uitstoot - samen met onze DFG-zusterbedrijven - verder in kaart brengen en werken aan reductie van CO2.

 

Meer over duurzaamheid