Van Helvoort Company

Van Helvoort Company

 

Locatie

Brakel, Gelderland

Omvang

120 miljoen stelen per jaar verdeeld over 21,5 hectare 

Product

Chrysanten Santini's

Specialisatie

Een vooruitstrevende organisatie die innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan

Innovatief, duurzaam en vooruitstrevend

Zonder partnership geen Van Dijk Flora, en juist daarom zetten we onze gewaardeerde partners graag in het zonnetje. Zo ook Santini-specialist Van Helvoort Company (VHC).

Sinds de jaren ’90 is de familie Van Helvoort al bezig met het telen van jaarrond troschrysanten. Vandaag de dag is Van Helvoort Company nog steeds een klassiek familiebedrijf, waarbij vader Gert en zijn drie zonen Evert, Henk en Frans verantwoordelijk zijn voor ongeveer 120 miljoen Santini’s per jaar, verdeeld over vier locaties en 21,5 hectare.

Duurzame doelen vanuit persoonlijke ambitie

Van Helvoort Company is een vooruitstrevende organisatie die innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Niet alleen voor het belang van de organisatie, maar ook vanuit een persoonlijke ambitie. Zo vindt Evert het belangrijk om ook de generaties na ons een eerlijke kans te geven in een leefbaar klimaat. “Verandering begint bij jezelf. Vanuit je eigen motivatie stroomt dit vanzelf door naar het DNA van je bedrijf”, aldus Evert.

Daarom heeft Van Helvoort Company een aantal duurzame doelen geformuleerd op basis van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. VHC timmert bijvoorbeeld hard aan de weg om koploper te zijn op het gebied van duurzame verpakkingen. In de eerste instantie proberen ze verpakkingen voor de producten volledig te vermijden, anders vervangen ze deze – waar mogelijk – voor duurzame oplossingen. Ook maken ze tijdens het teeltproces gebruik van meststoffen op basis van biologisch afbreekbare producten. Dit zorgt voor een weerbaar en sterk gewas waarbij minder gewasbeschermingsmiddelen aan te pas hoeven komen.

Een unieke samenwerking

Van Helvoort Company en Van Dijk Flora delen een gemeenschappelijk doel; een duurzaam partnership. VHC is ervan overtuigd dat je samen altijd sterker staat, want samen creëer je meer mogelijkheden om verbeteringen door te voeren en het werkproces te optimaliseren. Dat doen we maar al te graag met Van Helvoort Company. Op onze transportlijn naar Polen proberen we bijvoorbeeld het aantal transporteenheden te beperken door bloemen los in een doos te verpakken en op locatie pas te verwerken in een boeket.

Wat Van Helvoort Company zo bijzonder maakt voor Van Dijk Flora is de warme relatie die wij met hen over de jaren hebben opgebouwd. Een half woord is vaak voldoende en geen uitdaging te gek. Samen met VHC proberen we te blijven innoveren om de klant blijvend te verrassen en uit te dagen.

Voor meer informatie over Van Helvoort Company ga je naar www.vanhelvoortcompany.com.